Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Spotlight

Kona Freddy Jacket

 20-05-2011   21:49

De Kona Freddy Jacket oogt casual maar schijn bedriegt! De Freddy Jacket is een jas welke voor vele doeleinden geschikt is. Hij voldoet uitstekend voor dagelijks gebruik en is ook prima om mee te fietsen dankzij de sportieve eigenschappen.

De jas is gemaakt van nylon ripstop en voorzien van een coating waardoor deze waterdicht is en toch kan ademen. Onder de armen zitten ritsen om de oksels via gaasstof rechtstreeks in contact te laten komen met frisse buitenlucht. De jas is aan de achterkant iets langer zodat hier juist minder tocht naar binnen komt. Aan de zijkant zitten ritsjes om de jas te verstellen. Lees verder...

Geplaatst door:  Ruben   2 reacties

Fasi Niro-Glide aluminium kabelset

 17-12-2010   19:56

Heel wat jaren terug, toen mijn naam nog - terecht - het achtervoegsel '-tje' had, had ik speelgoed auto's waar 'turbo' op stond. Die waren beduidend sneller en beter dan die van mijn vriendjes. Dat was eenvoudig te verklaren: op échte raceauto's, vaak rood van kleur, stond ook 'turbo' en die waren sneller dan andere auto’s. Turbo is bijna altijd een synoniem voor sneller en beter, is het idee.
Lees verder...

Geplaatst door:  DeKerfs   11 reacties

Green Oil: it's hip to be square?

 23-11-2010   18:07

Het schuurt. Op televisie is de zoveelste commercial te zien waarin een of ander groot energiebedrijf zegt zich te bekommeren om de toekomst van onze wereld. Niet heel geloofwaardig, aangezien hetzelfde bedrijf ondertussen driftig investeert in vervuilende kolencentrales aan de rand van een gebied dat waardevol genoeg is om door UNESCO als werelderfgoed te worden beschouwd. Meteen daarop volgt een reclame voor een of andere hippe auto die uitnodigt tot lekker sportief rijden, maar de fabrikant maakt zich heus ook zorgen om de uitstoot van het ding. Opgetogen constateer ik dat wat drie jaar geleden nog bij uitstek een geitenwollensokken-discours was nu opgepikt is door de mainstream. Groen is prima, zonder bijsmaak. Misschien niet helemaal zonder bijsmaak: iedereen wil immers wel een strootje uit de groene ruif.
Lees verder...

Geplaatst door:  Steelboy   8 reacties

Five Ten Sam Hill: Be (like) a World Champion

 05-11-2010   15:32

Nieuw zijn deze schoenen niet echt en de meeste downhillers hoeven ook niet overtuigd te worden van dit item. Toch zijn deze Five Ten’s de moeite waard om even bij stil te staan. De schoenen zijn haast synoniem aan Sam Hill, meervoudig wereldkampioen en World Cup winnaar, die ongeacht het parcours, altijd met deze schoenen rijdt. Dit jaar zat het echte niet zo mee, want tijdens de World Cup in Fort William crashte Hill zwaar... zo erg dat hij niet eens die wedstrijd is gestart en daarna een hele lange revalidatieperiode heeft moeten doorlopen. Het WK in Mont-Sainte-Anne was weer zijn eerste grote wedstrijd.
Lees verder...

Geplaatst door:  Steelboy   8 reacties

ESI grips Racer's Edge

 05-06-2010   08:57

Mountainbike onderdelen hebben de laatste 10 jaar enorme ontwikkelingen doorgemaakt, het aantal versnellingen steeg van 21 naar 27, 100 mm veerweg werd de norm voor XC fietsen en zelfs verschillende wielgrootten deden hun intrede. Handvatten zijn echter nooit revolutionair gewijzigd, je had de keuze uit zwart of zwart, rubber of foam. Sinds een aantal jaren voert het Amerikaanse bedrijf Extreme Steering hun ESI siliconen handvaten, wij namen de proef op de som en reden er een heel voorjaar mee rond.
Lees verder...

Geplaatst door:  Steelboy   21 reacties

Selle San Marco Zoncolan 'DIRTY'

 05-05-2010   20:39

Het italiaanse zadelmerk San Marco bestaat al een tijdje... sinds 1935 om precies te zijn. In al die jaren is het merk eigenlijk echt beroemd geworden met een drietal zadels: de Concor (favoriet van Armstrong), de Regal en de Rolls (welke toerfietser reed er in de jaren '80 niet op?!). Sinds dit jaar echter, heeft San Marco besloten zijn betrokkenheid in de fietssport uit te breiden tot de mountainbikesport. Hiertoe hebben ze een compleet nieuwe lijn, genaamd 'DIRTY' geintroduceerd, bestaande uit de modellen Ponza, Zoncolan, Phobos en Triky. Een aantal daarvan zijn gebaseerd op het gelijknamige model uit de race-serie, met enkele specifiek voor de mountainbike ontwikkelde features. Daarnaast sponsort San Marco onder andere Cedric Gracia om het merk extra aandacht en exposure te geven binnen de scene.
Lees verder...

Geplaatst door:  Steelboy   1 reactie

Schwalbe Dirty Pa... euh Dan

 14-01-2010   19:25

"No, seriously, it needs to say Dirty Pages, we don't have a Dan working for us!" Maar ja, breng dat die marketing man van Schwalbe maar eens aan zijn verstand... De nieuwe modderband van Schwalbe heeft de naam Dirty Dan meegekregen, vast een Brit die nogal vaak in de modder moet rijden. Voor degenen die de band en het profiel bekend voorkomt, dat kan! Er was namelijk ook al een Dirty Dan downhill band uitgebracht, tezamen met de Wicked Will tijdens het Sea Otter festival vorig jaar. Deze Dirty Dan heeft daarna model gestaan voor de lichtere en smallere XC uitvoering waar wij mee gereden hebben.
Lees verder...

Geplaatst door:  Steelboy   7 reacties

Ritchey Superlogic 10D stuur

 23-12-2009   18:26

Naast de alom bekende flatbars en risers komen er de laatste jaren steeds meer fabrikanten met afwijkende sturen op de markt. Van extreem brede exemplaren, J- of H-bars, tot remakes van en variaties op dirt drop bars. Ritchey levert zijn bijdrage aan de lijst van ietwat freaky stuurtjes met de “10D flat” .
Lees verder...

Geplaatst door:  DeKerfs   4 reacties

Effetto Mariposa CarboGrip en CarboMove

 18-11-2009   18:54

Met de komst van lichtgewicht carbon onderdelen ontstond een nieuw probleem. Bij het monteren van dergelijke onderdelen moet er extra aandacht worden besteed aan de manier waarop ze worden ingeklemd, want nog eerder dan bij lichtgewicht aluminium onderdelen is het te hard aandraaien van klembouten funest. Anderzijds zorgen de voorgeschreven lagere aanhaalmomenten bij verschillende onderdelencombinaties eigenlijk nog niet voor voldoende fixatie. Erg vervelend als je carbon zadelpen zakt in je frame, of je stuur verdraait in de stuurpen.
Lees verder...

Geplaatst door:  DeKerfs   0 reacties

Muc-Off; Bike Cleaning

 26-10-2009   19:38

We waren dit jaar eigenlijk verwend met een lang gerekte zomer. Misschien niet altijd even zomers qua temperatuur, maar wel qua droge weersomstandigheden. Nadeel van zo'n lange zomer is dat de herfst vaak plots in zet, zonder subtiele overgang. Daarmee zijn ineens ook de dagen dat je na thuiskomst van een stevige toer je fiets hooguit hoefde af te stoffen weer voorbij en worden we weer herinnerd aan het andere uiterste. Met het intreden van de herfst ontkom je er nagenoeg niet aan om na elke rit je fiets te moeten ontdoen van de modder.
Lees verder...

Geplaatst door:  DeKerfs   10 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact