Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Spotlight Muc-Off; Bike Cleaning

 26-10-2009   19:38

We waren dit jaar eigenlijk verwend met een lang gerekte zomer. Misschien niet altijd even zomers qua temperatuur, maar wel qua droge weersomstandigheden. Nadeel van zo'n lange zomer is dat de herfst vaak plots in zet, zonder subtiele overgang. Daarmee zijn ineens ook de dagen dat je na thuiskomst van een stevige toer je fiets hooguit hoefde af te stoffen weer voorbij en worden we weer herinnerd aan het andere uiterste. Met het intreden van de herfst ontkom je er nagenoeg niet aan om na elke rit je fiets te moeten ontdoen van de modder.

Het standaard ritueel bestaat vaak uit het met de tuinslang afspoelen van de fiets. Vervolgd met het schoon poetsen met water en sop van het meer hardnekkige vuil met een spons of borstel. Afspoelen en drogen tot besluit. Sla je een beurt over, dan weet je zeker dat het met de in middels aangekoekte modder de volgende keer meer schrobben dan poetsen wordt.Gemak dient de mens en zodoende is sinds dit najaar Muc Off verkrijgbaar in Nederland, met een programma vol met producten om het onderhouden van je fiets een stuk te gemakkelijker te maken. Muc Off komt uit Engeland, en dáár weten ze ook heel goed wat viezigheid is! Ze beloven een betere reiniging van je fiets in een kortere tijd en dus namen we de proef op de som.

In plaats van lang boenen op het hardnekkigste vuil, volstaat het om de fiets eerst nat te maken en vervolgens in te spuiten met de Muc Off Bike Cleaner en enige minuten in te laten trekken. Dit roze goedje is gemaakt volgens een formule die op 'nano schaal' het vuil te lijf gaat en diep het vuil indringt. Hierdoor wordt het makkelijker afgebroken en weekt het het vuil los tot in de diepste poriën van je lak of metaal, waarna je het vuil met een zichtbaar gemak gewoon van de fiets af gespoeld met de tuinslang. Het meest hardnekkige vuil vergt een extra behandeling, maar de spons hebben we vooralsnog niet hoeven te gebruiken!De Bike Cleaner is biologisch afbreekbaar en veilig voor gebruik op verchroomde, geanodiseerde en gelakte oppervlakken, alsook carbon, titanium en zelfs voor rubberen afdichtingen en schijfremblokken! Geen geklungel meer om je remblokken te beschermen tijdens het poetsen!

Nadat de fiets schoon is gemaakt, brengt de Bike Spray extra bescherming en hecht het vuil minder snel op je inmiddels blinkende fiets. Het middel drijft vocht af en laat een niet-plakkende beschermend laagje achter op je frame en je metalen, kunststof en rubberen onderdelen. De op PTFE gebaseerde formule penetreert diep tot op de kleinste plekjes en weet zelfs door vuil vastzittende onderdelen los te maken. Bike Spray is eveneens geschikt voor het inspuiten van je vorkafdichtingen en binnenpoten voor een verlaging van wrijving. Alleen wel jammer dat deze spray wél schadelijk is voor je remblokken en schijven en je deze dus alsnog moet afdekken.

Muc Off Bike Cleaner komt in een handige spuitfles met een inhoud van 1 liter en kost €10,95. De Bike Spray is verkrijgbaar in een 500 milliliter aerosol spuitbus voor een prijs van €9,95. Het leveringsprogramma van Muc Off bevat een groot scala aan middelen om je fiets schoon te maken en schoon te houden, alsmede onderhoudsmiddelen zoals kettingspray en speciale kit om je brillen en helmen schoon te maken.

Meer informatie: www.muc-off.com

Verdeling in Nederland via: www.cyclepassion.nl

Tekst & foto's: Jeroen van den Brand

Geplaatst door:  DeKerfs   10 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact